Jouw rol

Als Pre-Sales Consultant ben je verantwoordelijk voor de vertaling van de behoeftes van de potentiele klant naar de standaard mogelijkheden van de Isah-software. Hierin werk je nauw samen met de andere Pre-Sales Consultants, Sales- en Business Consultants.

Binnen deze functie kom je over de vloer bij de top van de Nederlandse maakindustrie. Je richt je hierbij op het overtuigen van klanten. Jouw expertise en passie voor de maakindustrie zijn hierbij van groot belang.

Je houdt je bezig met het uitoefenen van alle pre-sales activiteiten, zoals het beantwoorden van RfI’s en RfP’s en het geven van presentaties en demonstraties.

Deze activiteiten hebben voornamelijk betrekking op het werven van nieuwe klanten. In dergelijke trajecten werk je nauw samen met de Sales Consultants om gezamenlijk het salestraject en de klant te managen. Hierbij weet je de standaard mogelijkheden van de Isah-software toe te passen op de vraagstelling van de klant en deze positief te verrassen. Je weet de klant te overtuigen door het combineren van je kennis van de Isah-software met je expertise van de maakindustrie en bedrijfsprocessen en met je persoonlijke vaardigheden. Luisteren, analyseren, enthousiasmeren en overtuigen, dat is waar het in jouw rol om gaat. Ieder salestraject is weer anders en vraagt ook een gedegen voorbereiding. Samen met de Sales Consultant bepaal je de strategie en doelstelling van de demonstratie. Op basis hiervan wordt de demonstratiecase uitgewerkt in de software en ondersteunende presentatiemiddelen. Tijdens de demonstratie neem je de klant mee in de relevante mogelijkheden van de Isah-software. Je zorgt hierbij voor structuur in je verhaal en weet tegelijkertijd om te gaan met de dynamiek die ontstaat. Je hebt hierbij oog en oor voor de behoeftes van het publiek zonder hierbij de rode draad van de demonstratie uit het oog te verliezen.

In samenwerking met de Sales Consultant, Projectmanager en Consultants kom je samen met de klant tot een 'proof-of-concept' en projectplan. Jij als Pre-Sales Consultant bent verantwoordelijk voor de functionele inhoud van deze trajecten; de proof-of-concept. Ambitie en verwachtingen zijn hierbij afgestemd op de haalbaarheid en doelstellingen van het project. Gedurende het project vervul je een adviserende rol voor de consultants.

Daarnaast richten je activiteiten zich op onze bestaande klanten. Je verzorgt presentaties tijdens (online) sessies voor onze klanten om hen te overtuigen van de toepassing van specifieke (nieuwe) onderdelen van onze software. Je werkt hier samen met de Business Consultants.

Als lid van het salesteam lever je een bijdrage aan het verbeteren van de kwaliteit van het proces en de te gebruiken middelen. Daarnaast lever je input aan de Product Managers met betrekking tot de benodigde verbeteringen en uitbreiding van de Isah-software.

Wat breng jij mee?

 • HBO-WO diploma in de richting (Technische) Bedrijfskunde / Bedrijfseconomie of vergelijkbaar.
 • Ervaring in het verkopen of implementeren van business software is een pré.
 • Passie voor en kennis van de maakindustrie.
 • Je bent in staat om op verschillende niveaus bij onze klanten mensen te overtuigen.
 • Je bent analytisch sterk met een gezonde dosis creativiteit.
 • Je bent communicatief vaardig (in woord en geschrift).
 • Je bent zelfsturend en ondernemend.
 • Je bent een teamspeler.

Wat bieden wij?

 • Prima primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden (waaronder een laptop, telefoon en auto van de zaak)
 • Samenwerking met de meest innovatieve (internationale) maakbedrijven
 • Een lange termijnvisie gericht op maximale klanttevredenheid
 • Ruime ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden
 • Een dynamische omgeving met gedreven en professionele collega's
 • Werken in een bedrijf met een uitstekende sfeer en korte communicatielijnen
isah-werken-bij-erp-software-vacature-contact-frank-groot
isah-werken-bij-erp-software-vacature-contact-angele-van-den-broek

Over ISAH

Isah komt voort uit de praktijk van de maakindustrie. Dat zie je terug in onze software, werkwijze en bedrijfscultuur. Samen streven naar een verhoging van de efficiency, rendement en winst van onze klanten. Al sinds 1987 werken we voor alle branches van de maakindustrie: van grote tot kleine bedrijven 

en van nationale ondernemingen tot internationale spelers. De business software van Isah biedt standaard alle functionaliteit die een maakbedrijf nodig heeft. Je maakt het bij Isah als je onze kernwaarden Samen, Oprecht, Verbeteren in praktijk kunt brengen. Dit vind je terug in alles wat wij doen.

isah-werken-bij-erp-software-vacature-quote-rob-van-den-meijdenberg

Rob van den Meijdenberg

Pre-Sales Consultant

"De laagdrempeligheid bij Isah en het feit dat je zomaar bij iedereen binnen kunt stappen voor een praatje of een inhoudelijke vraag, dat is echt typerend voor Isah. We willen vooral samen, met elkaar dingen oplossen voor de klanten, maar er is ook ruimte voor gezelligheid."

isah-werken-bij-erp-software-vacature-quote-arjen-verhoef

Arjen Verhoeff

Sales & Business Development

"Isah bestaat al ruim 30 jaar en is al die jaren doordrenkt van klantfocus. Het bouwen aan een lange termijnrelatie met klanten zit echt in het DNA van de mensen die er werken. Alle medewerkers dragen hun steentje hieraan bij; zowel door de persoonlijke benadering als qua ontwikkeling van het product."

isah-werken-bij-erp-software-vacature-quote-sjoerd-ten-brinke

Sjoerd ten Brinke

Functioneel ERP Consultant

"Werken bij Isah betekent dat geen enkele dag hetzelfde is. Dat maakt het werk leuk! Isah kijkt goed naar wat je kunt. Je krijgt de kans om je te bewijzen op steeds moeilijkere projecten, zonder dat je daarbij in het diepe wordt gegooid."

Wil jij werken voor de top van de maakindustrie?

Solliciteer dan als Pre-Sales Consultant bij Isah en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Direct Solliciteren

Solliciteren