Voorwaardelijke opmaak

  afbleeding-avatar
  Peter Fikkers | 15-01-2018 | 1 min

  Deze keer ga ik dieper in op de optie om voorwaardelijke opmaak te gebruiken waardoor in je scherm snel bepaalde gegevens in het oog springen.

  Gegevens welke aan een bepaalde voorwaarde voldoen kunnen in Isah worden voorzien van een gewenste opmaak. Deze functie zorgt er voor dat bepaalde gegevens in je scherm direct opvallen. Voorwaardelijke opmaak wordt op praktisch dezelfde manier geactiveerd als het ‘filter’ in Isah.

  De voorwaarden worden op de gelijke manier als een filter ingesteld. Vervolgens kan er een opmaak gekozen worden voor de records die aan deze voorwaarden voldoen. Denk aan een andere tekstkleur, achtergrondkleur of bijvoorbeeld het vetgedrukt of cursief weergeven van bepaalde waarden. Voorwaardelijke opmaken kunnen net als filters worden opgeslagen en hergebruikt. Wanneer er een voorwaardelijk opmaak aangemaakt is, is het mogelijk om van deze zelfde condities een filter aan te maken.

  De voorwaardelijke opmaak is uitermate geschikt om te gebruiken als monitoring-tool voor de voortgang van bijvoorbeeld inkopen en verzendingen. Denk hierbij aan:

  • Ontvangstdatum in het verleden
  • Inkooporder is bevestigd
  • Bevestigde leverdatum ligt in het verleden

  Wanneer u voorwaardelijke opmaak toepast op een datumveld dan komen er meerdere opties naar voren, zoals: ‘is past’, ‘is next 7 days’, ‘is today’, etc.

  De volgende voorwaardelijke opmaken kunnen worden gebruikt om aan te geven wanneer inkoopartikelen binnen moeten komen:

   

  Middels deze voorwaardelijke opmaak wordt in bijvoorbeeld het inkoopoverzicht direct aangegeven welke artikelen te laat, vandaag en komende 7 dagen binnen komen. Zie onderstaand voorbeeld:

  afbleeding-avatar
  Peter Fikkers
  Peter is cursusleider bij Isah. Hij vindt het leuk om zijn kennis over te dragen zodat gebruikers meer uit hun Isah kunnen halen. Naast het geven van cursussen schrijft Peter ook regelmatig artikelen met tips & tricks over het gebruik van Isah.

  TAGS

  Ontvang de laatste ISAH updates