Vernieuwen via venster

  afbleeding-avatar
  Peter Fikkers | 13-03-2020 | 1 min

  Als gebruiker kun je in Isah zeer gemakkelijk instellen hoe je wilt omgaan met het verversen van een scherm waardoor de gegevens opnieuw worden opgehaald. In bepaalde gevallen wil je altijd over de laatste gegevens beschikken en in andere gevallen wil je juist dat het scherm niet ververst wordt.

  Instelling

  In de afbeelding hieronder zie je dat Vernieuwen via venster is aangezet (aangevinkt).

  vernieuwen via venster screenprint

  Werking als de instelling aanstaat

  Vernieuwen via venster treedt op wanneer je een schermwissel hebt gehad via het menu Venster, of als het scherm vanuit een geminimaliseerde toestand weer vergroot wordt (pas dan wordt er automatisch ververst).

  Voorbeeld

  • Vinkje staat aan op scherm Expeditiebonnen
  • Je opent scherm Expeditiebonnen
  • Je opent scherm Artikelen, hiermee wordt scherm Expeditiebonnen naar de achtergrond geschoven
  • Een collega verwerkt expeditiebonnen op scherm Expeditiebonnen
  • Ga nu vanaf scherm Artikelen naar menu Venster en klik hier op scherm Expeditiebonnen
  • Scherm Expeditiebonnen wordt nu naar voren gehaald en tegelijkertijd ververst; de inmiddels verwerkte expeditiebonnen zijn uit het scherm verdwenen

  Werking als de instelling niet aanstaat

  Wil je niet dat het scherm Expeditiebonnen automatisch ververst wordt (bijvoorbeeld omdat er veel expeditiebonnen opgehaald moeten worden en je anders steeds enkele seconden moet wachten bij het openen van het scherm), zet dan het vinkje uit; het scherm ververst hierna alleen bij het opnieuw openen van het scherm of bij het klikken op de ververs-button (F5).

  afbleeding-avatar
  Peter Fikkers
  Peter is cursusleider bij Isah. Hij vindt het leuk om zijn kennis over te dragen zodat gebruikers meer uit hun Isah kunnen halen. Naast het geven van cursussen schrijft Peter ook regelmatig artikelen met tips & tricks over het gebruik van Isah.

  TAGS

  Ontvang de laatste ISAH updates