Verkoopoverzicht - deel 2

  afbleeding-avatar
  Peter Fikkers | 12-10-2020 | 2 min

  Enkele maanden terug heb ik al wat verteld over de werking en een aantal mogelijkheden van het scherm Verkoopoverzicht. Het loont de moeite om dat artikel eerst nog even door te lezen. Graag wil ik hier namelijk wat verder over uitweiden.

  Preset Verzendschema expeditie

  Deze preset geeft verkoopregels weer met hun verzendschema's. Zo kunt u onder meer zien wanneer de goederen geleverd worden en in hoeveel deelleveringen en het aantal goederen dat reeds verzonden is of nog verzonden moet worden.

  Voorbeeld

  Voor inzicht in de verkoopregels waarvan de goederen al verzonden hadden moeten worden, gebruikt u voorwaardelijke opmaak om een bevestigde verzenddatum in het verleden rood te markeren. Vervolgens groepeert u op Week van verzending zodat u per week de verkoopregels ziet waarop u actie moet ondernemen.

  • Maak eerst een filter aan die offertes en gehistoriseerde verkoopregels wegfiltert.Verkoopoverzicht04

  • Maak gebruik van de Geavanceerde mogelijkheden per preset om te kunnen groeperen.
   Verkoopoverzicht05

  Preset Orderintake

  Deze preset toont de verkoopwaarde van verkooporders in een bepaalde periode. Het geeft verkopers inzicht in de waarde en aantallen van orders. De kolom Bedrag intake toont de toename of afname (negatief bedrag) van de verkoopwaarde van een verkoopregel. Een verkoopstatuswijziging of een wijziging van het verkoopbedrag van de verkoopregel kan die veroorzaken. De reden van de waardewijziging vindt u in het veld Reden wijziging.
  Met de instelling Invloed op orderintake in het scherm Verkoopstatussen bepaalt u of de verkoopwaarde van een verkooporderregel van invloed is op de orderintake (zie de help bij die instelling voor uitleg en een uitvoerig voorbeeld). In het scherm Verkoopwaardelog ziet u alle waardewijzigingen van een verkoopregel.

  U kunt een periode instellen waarvoor u de orderintake wilt bekijken:Verkoopoverzicht08-1

  U kunt bijvoorbeeld een draaitabel maken van het intakebedrag per maand.
  Verkoopoverzicht06
  Verkoopoverzicht07

  Diverse andere overzichten

  Uiteraard zijn er nog veel meer overzichten eventueel met gebruik van de Isah-draaitabellen te maken die informatie voor u kunnen opleveren en bovenstaande voorbeelden geven daarvoor hopelijk wat inspiratie.

  afbleeding-avatar
  Peter Fikkers
  Peter is cursusleider bij Isah. Hij vindt het leuk om zijn kennis over te dragen zodat gebruikers meer uit hun Isah kunnen halen. Naast het geven van cursussen schrijft Peter ook regelmatig artikelen met tips & tricks over het gebruik van Isah.

  TAGS

  Ontvang de laatste ISAH updates