Uw eigen werkinstructies in Isah

  afbleeding-avatar
  Peter Fikkers | 27-06-2017 | 3 min

  Tijdens de gratis Isah cursussen die ik verzorg, behandel ik verschillende onderwerpen en daarbij gebruik ik cursusmateriaal. Maar uiteraard is er meer documentatie beschikbaar. En kunt u ook uw eigen Isah werkinstructies handig in Isah verwerken.

  Zoals eigenlijk alle software beschikt Isah over een Help-functionaliteit. Deze kunt u oproepen in Isah door op F1 te drukken of op de knop in de toolbar te klikken. De Isah help opent zich dan direct op de plaatst waar u zich op dat moment bevindt in de software. Dat is de help per module. Maar bent u ook op de hoogte van de help per proces? Hierin worden complete processen (bv. Inkoop) uitgelegd; van besteladvies tot inkoopfactuur. Deze help is zowel online als offline beschikbaar, in het Nederlands, Engels en Duits. Bovendien zijn er ook video’s in verwerkt om u nog duidelijker zaken uit te leggen. De laatste nieuwe features van Isah worden uitgelicht in de release- en updatenotes.

  Interne werkafspraken vastleggen
  Bij de meeste bedrijven worden interne afspraken gemaakt over hoe bepaalde processen verlopen in de organisatie. En ook bij wie bepaalde verantwoordelijkheden liggen. Deze zullen vaak gebaseerd zijn op de standaarden van Isah, maar wijken mogelijk nog wat af. Ook deze afspraken en processen wilt u graag vastgelegd hebben en gemakkelijk toegankelijk maken binnen uw organisatie. Dat kan door gebruik te maken van de werkinstructies per scherm functionaliteit in Isah. Hoe de werkinstructie per scherm vast te leggen, leest u uiteraard weer terug in onze help. Maar als u dit eenmaal gedaan heeft, dan kan de eindgebruiker ze gemakkelijk in ieder scherm op roepen met deze knop:

  En worden de instructies direct getoond:

  Zo borgt u uw processen in Isah en verdwijnen deze niet als dik boekwerk in een lade van een bureau. Deze werkinstructies zijn centraal te beheren en dus ook gemakkelijk up-to-date te houden. Dit samen met de standaard help en onze gratis cursussen zal ervoor zorgen dat uw huidige- en toekomstige medewerkers altijd optimaal met Isah kunnen werken.

  afbleeding-avatar
  Peter Fikkers
  Peter is cursusleider bij Isah. Hij vindt het leuk om zijn kennis over te dragen zodat gebruikers meer uit hun Isah kunnen halen. Naast het geven van cursussen schrijft Peter ook regelmatig artikelen met tips & tricks over het gebruik van Isah.

  TAGS

  Ontvang de laatste ISAH updates