Tabblad buiten het scherm plaatsen

  afbleeding-avatar
  Peter Fikkers | 07-03-2017 | 1 min

  Een functionaliteit die niet alle Isah-gebruikers kennen, is de mogelijkheid om een tabblad buiten het scherm te plaatsen om zo tegelijkertijd twee tabbladen te kunnen tonen.

  Als planner kan het handig zijn om zowel een tabblad met grafische weergave als een tabblad voor gegevensinvoer te tonen. Binnen Isah bestaat de mogelijkheid om een tabblad buiten het scherm te plaatsen, zodat beide schermen tegelijkertijd te zien zijn.

  • Ga naar het tabblad wat u groot in beeld wilt zien.
  • Klik vervolgens met de linker muisknop op het tabblad wat u buiten het scherm wilt plaatsen. Houd de muis ingeklikt en sleep het tabblad als het ware naar de taakbalk.
  • Het geselecteerde tabblad verschijnt vervolgens als extra scherm in beeld en is niet meer zichtbaar tussen de tabs in het hoofdscherm.
  • Zorg dat u het tweede tabblad dusdanig positioneert en qua formaat passend maakt, zodat u duidelijk de twee tabbladen kunt zien.
  • Zodra u het extra tabblad wegklikt, verschijnt de tab weer in het hoofdscherm.

  Met name voor schermen met een grafisch overzicht kan deze functionaliteit handig zijn. Denk aan planningen en projecten. In het voorbeeld ziet u scherm ‘0095 Productiecalculatie bewerkingen’ en een eigen gecreëerd tabblad. U zou zo op het tabblad Planning gegevens kunnen invoeren en het resultaat direct kunnen bekijken in het Gantt-diagram.

  Een andere toepassing waarbij dit handig kan zijn, is wanneer u door het artikelbestand wilt scrollen en tegelijkertijd de prijzen van diverse artikelen wilt bekijken. Door het tabblad Prijzen buiten het scherm te plaatsen, kunt u zonder over en weer te klikken direct de prijzen van diverse artikelen bekijken en vergelijken.

  afbleeding-avatar
  Peter Fikkers
  Peter is cursusleider bij Isah. Hij vindt het leuk om zijn kennis over te dragen zodat gebruikers meer uit hun Isah kunnen halen. Naast het geven van cursussen schrijft Peter ook regelmatig artikelen met tips & tricks over het gebruik van Isah.

  TAGS

  Ontvang de laatste ISAH updates