Taakgerichte presets

  afbleeding-avatar
  Peter Fikkers | 03-05-2021 | 1 min

  Vanaf versie 5.7 kunt u van taakgerichte presets gebruik maken die als standaard functionaliteit zijn toegevoegd. Het is zeer aan te bevelen om ze te gaan gebruiken. Met deze presets krijgt u namelijk alleen actuele en relevante gegevens te zien en zijn de gegevens snel ter beschikking. Graag licht ik in dit artikel de mogelijkheden toe.

  Er zijn 2 soorten presets ontwikkeld die hierna worden uitgelegd:

  • Presets die lopende gegevens tonen
  • Zoekpresets voor zoeken in historische gegevens

  Lopende gegevens

  Presets die beginnen met ‘Lopend …’ zoals Lopende verkoopoffertes en Lopende productiedossiers zullen geen historische gegevens ophalen, want als verkoopofferteregels de status 'historie' hebben gekregen, worden ze niet meer getoond. Om te zorgen dat alle schermen waar dit soort presets zijn ingezet actueel blijven, zult u de statussen dus op tijd moeten verzetten.

  Indien u toch gebruik wilt maken van een overzicht met alle historische gegevens, dan is er in de schermen een preset aanwezig die alle verkoopoffertes of productiedossiers etc. toont.

  Voorbeeld van preset ‘Lopende verkooporder’

  Taakgerichte presets lopende verkooporder

  Zoekpresets

  Indien dit soort presets worden geactiveerd, wordt eerst een zoekscherm getoond waarin u een zoekwoord kunt ingeven. Binnen bepaalde kolommen (dus niet in slechts één kolom) wordt dan gezocht naar overeenkomsten en dan wordt het resultaat getoond. Zoekt u naar alle artikelen waar het woord motor in voorkomt, dan zoekt Isah in de kolommen Artikelcode, Artikelomschrijving, Oproep en Artikelgroepomschrijving. Wilt u zoeken met een ander zoekwoord dan gebruikt u de toetsencombinatie Ctrl+F5 (zoals gebruikelijk bij dit soort interactieve schermen).

  Taakgerichte presets selectiecriteria

  Tip 1: Voorbeeld in Isah

  Wilt u voorbeelden gedemonstreerd zien in een demo-Isahomgeving? Dan kunt u dit bekijken in onze e-learning Isah Basis.

  Tip 2: Uitleg in de Isah Help

  Gebruik de helpfunctie in Isah 5.7 met zoekwoord ‘presets’ voor uitgebreide informatie. Hier kunt u zien welke taakgerichte presets in Isah beschikbaar zijn en welke gegevens worden getoond onder welke conditie.

  afbleeding-avatar
  Peter Fikkers
  Peter is cursusleider bij Isah. Hij vindt het leuk om zijn kennis over te dragen zodat gebruikers meer uit hun Isah kunnen halen. Naast het geven van cursussen schrijft Peter ook regelmatig artikelen met tips & tricks over het gebruik van Isah.

  TAGS

  Ontvang de laatste ISAH updates