Statusoverzicht verkoopregel

  afbleeding-avatar
  Peter Fikkers | 22-05-2019 | 1 min

  Het scherm 'Statusoverzicht verkoopregel' in Isah toont een overzicht van de handelingen die zijn uitgevoerd op de geselecteerde verkoopregel (via scherm 0034 Verkoopregels / Menu Info). U ziet bijvoorbeeld of er al een inkooporder is geplaatst en of de verkoopfactuur is aangemaakt. Daarnaast ziet u welke handelingen niet van toepassing zijn en welke handelingen nog moeten worden uitgevoerd.

  Wanneer de velden Mag naar statustype 'Offerte' en Mag naar statustype 'Historie' zijn geactiveerd, betekent dit dat de benodigde handelingen voor die status zijn verricht en dat u de status kunt verzetten naar een status van het type 'Offerte' of 'Historie'.

  Enkele voorbeelden van gebruik

  De informatie in dit scherm is onder anderen interessant voor:

  • Controllers die orders willen afsluiten. Indien het veld Mag naar statustype ‘Historie’ is aangevinkt, mag deze verkoopregel worden afgesloten (status verzetten naar een status van type ‘Historie’ waardoor er geen kosten en opbrengsten meer geboekt kunnen worden). Indien aan een verkoopregel een productieorder is gekoppeld dat nog niet het statustype ‘Historie’ heeft, zal het veld Mag naar statustype ‘Historie’ niet zijn aangevinkt.
  • Medewerkers van de financiële administratie, die willen beoordelen of:
   • het artikel uit de verkoopregel gefactureerd mag worden. Dit scherm laat namelijk zien of er nog ‘Te verwerken expeditiebonnen’ of factuuradviezen aanwezig zijn.
   • of alle geboekte goederenontvangsten en inkoopfacturen verwerkt zijn indien het om een handelsartikel gaat.

  tip verkoopregel 01
  afbleeding-avatar
  Peter Fikkers
  Peter is cursusleider bij Isah. Hij vindt het leuk om zijn kennis over te dragen zodat gebruikers meer uit hun Isah kunnen halen. Naast het geven van cursussen schrijft Peter ook regelmatig artikelen met tips & tricks over het gebruik van Isah.

  TAGS

  Ontvang de laatste ISAH updates