Startscherm met tegels

  afbleeding-avatar
  Peter Fikkers | 27-09-2021 | 2 min

  Het is mogelijk gemaakt in Isah versie 5.7 om op het startscherm naast het hoofdmenu tegels op te nemen, waarmee u direct naar uw meest gebruikte schermen en gegevens springt. Deze functie toont ook aantallen op de tegels. U krijgt dus snel inzicht in de dagelijks uit te voeren werkzaamheden.

  Zo kan een verkoper die vaak de preset 'Mijn verkooporders (werkvrd.)' gebruikt (verkooporders waarbij de  status in het proces gekoppeld is aan de gebruiker) al in het startscherm het aantal verkooporders zien dat in dat sherm staat en dat zijn of haar aandacht nodig heeft. Ook het op tegels weergeven van het aantal openstaande nieuwe acties voor Relatiebeheer of het aantal te fiatteren besteladviezen voor inkopers kan bijvoorbeeld al bij het opstarten van Isah op het scherm verschijnen. Hierdoor ziet een gebruiker direct op welke schermen werk openstaat en hoeveel, zonder eerst deze schermen te hoeven raadplegen.

  Om deze functionaliteit beschikbaar te stellen zijn twee stappen nodig. Ten eerste zet de applicatiebeheerder in het scherm Startschermtegels alle presets die uw bedrijf voor deze mogelijkheid beschikbaar wil stellen. Na deze eerste stap kunnen alle gebruikers die daarvoor rechten hebben tegels kiezen om in hun startscherm op te nemen.

  N.B.: De functie ‘Mijn achtergrond’ waarmee u in het venster naast het hoofdmenu een website of afbeelding kunt zetten, blijft bestaan. Gebruikt u beide methodes, dan ziet u op het startscherm twee tabbladen verschijnen waarmee u kunt wisselen tussen de webachtergrond of afbeelding en uw tegels.

  Startscherm met tegels afb 1

  Automatisch voorbeeldtegels toevoegen

  Isah heeft enkele standaardtegels beschikbaar. De applicatiebeheerder kan deze toevoegen voor een gebruiker of voor alle gebruikers. Een beschrijving hiervan in Isah Help vindt u bij het scherm 1321 Startschermtegels.

  Pad in Isah Help:

  Startscherm met tegels afb 2

  Tip: Voorbeeld in Isah

  Wilt u voorbeelden gedemonstreerd zien in een Isah demo-omgeving? Dan kunt u dit bekijken in onze e-learning Isah Basis deel 2.

  Voorbeeld van het startscherm met enkele tegels

  Door te klikken op een tegel wordt direct het juiste scherm én preset geopend.

  Startscherm met tegels afb 3

   

  afbleeding-avatar
  Peter Fikkers
  Peter is cursusleider bij Isah. Hij vindt het leuk om zijn kennis over te dragen zodat gebruikers meer uit hun Isah kunnen halen. Naast het geven van cursussen schrijft Peter ook regelmatig artikelen met tips & tricks over het gebruik van Isah.

  TAGS

  Ontvang de laatste ISAH updates