Schermen gebruiken en sluiten

  afbleeding-avatar
  Peter Fikkers | 04-01-2022 | 1 min

  U kunt op diverse manieren omgaan met schermen in Isah. Graag wijs ik op een paar mogelijkheden om deze functionaliteit efficiënt te benutten.

  Bovenliggend scherm (en sluiten huidig scherm)

  Als u vanuit een scherm (bijvoorbeeld Verkooporders) een onderliggend scherm opent (bijvoorbeeld Verkoopregels of Productiedossiers) dan is het vaak aan te bevelen om, wanneer u weer terug wilt gaan naar het bovenliggend scherm, gebruik te maken van deze iconen:

  SCHERM1

  Hiermee kunt u het actieve scherm (bijvoorbeeld Verkoopregels) sluiten en zal Isah naar het bovenliggende scherm terugkeren. Dit is zeker praktisch als u tijdens het gebruik van het onderliggende scherm andere schermen heeft geopend (via bijvoorbeeld het menu Venster) en die schermen niet heeft afgesloten. Als u gebruik heeft gemaakt van bijvoorbeeld Alt-F4 of het windows kruisje rechtsboven dan zal Isah niet naar het gelinkte bovenliggende scherm gaan maar naar het voorlaatst geopende scherm.

  Scherm op voorgrond houden

  Met het omkaderde icoontje (prikker) hieronder kunt u een scherm op de voorgrond houden terwijl u gebruik maakt van een ander (bovenliggend) scherm.

  SCHERM2

  Dit kan zeer nuttig zijn als u bijvoorbeeld het scherm Productiedossiers heeft geopend en daarna het scherm Productiecalculatie artikelen. Waarbij u dit laatste scherm op de voorgrond wilt houden terwijl u op het scherm Productiedossiers op de orders klikt waarvan u de calculatiegegevens wilt bekijken. Dit geldt voor de meeste schermen in Isah zoals bijvoorbeeld Verkooporders, Inkooporders, etc.

  Tip: Voorbeeld in Isah

  Wilt u voorbeelden gedemonstreerd zien in een Isah demo-omgeving? Bekijk dan de e-learning Isah Basis onderdeel ‘Navigeren in Isah’. De aanvraag voor de e-learning kunt u doen op onze Gratis Cursussen pagina. 

  afbleeding-avatar
  Peter Fikkers
  Peter is cursusleider bij Isah. Hij vindt het leuk om zijn kennis over te dragen zodat gebruikers meer uit hun Isah kunnen halen. Naast het geven van cursussen schrijft Peter ook regelmatig artikelen met tips & tricks over het gebruik van Isah.

  TAGS

  Ontvang de laatste ISAH updates