Onderdeel verzenden voor een externe bewerking

  afbleeding-avatar
  Peter Fikkers | 24-04-2023 | 2 min

  U kunt Isah zodanig inrichten dat u een onderdeel dat in het productiedossier aan een eerdere bewerking gekoppeld is mee wordt verstuurd met de verzending naar een externe bewerker.

  Als voorbeeld, het productiedossier bevat twee bewerkingen (op scherm 0095 Productiecalculatie bewerkingen):
  5 zagen
  10 coaten

  Aan de eerste bewerking, Zagen, is een artikel (een plaat) gekoppeld die op maat gezaagd moet worden. Daarna moet de gezaagde plaat gecoat worden. Het coaten is een externe bewerking. De gezaagde plaat is een onderdeel dat u kenbaar moet maken in Isah om het mee te sturen met de externe bewerking. Dit doet u op scherm 0098 Volgende bewerking van de zaagbewerking.

  Verzending externe bewerking

  Werkwijze  1. Ga vanaf scherm 0092 Productiedossiers via de knop Bewerkingen naar scherm 0095 Productiecalculatie bewerkingen en selecteer de bewerking waar het artikel aan is gekoppeld (de plaat die u gaat zagen) en klik op de knop Volgende bewerking.

  2. Op scherm 0098 Volgende bewerking voegt u een regel toe (als deze er niet al is) en vult u bij Onderdeel een naam in voor het gezaagde artikel, in dit voorbeeld Plaat. Deze bewerking wordt gevolgd door de bewerking Coaten die aan de externe bewerking is gekoppeld.

   Verzending externe bewerking 02

  3. Bij het aanmaken van de Verzending externe bewerking wordt het onderdeel automatisch gekoppeld.

   Verzending externe bewerking 03

   

  Bent u vergeten om op voorhand het onderdeel vast te leggen? Dan kunt u deze nog handmatig toevoegen. Voer stappen 1 en 2 uit, en ga dan op scherm 0353 Verzendingen externe bewerkingen en maak de verzending opnieuw aan of ga via de knop Onderdelen naar scherm 0356 Te verzenden onderdelen en voeg het onderdeel toe op basis van de bewerkingsregel van waar het uit ontstaat.

  afbleeding-avatar
  Peter Fikkers
  Peter is cursusleider bij Isah. Hij vindt het leuk om zijn kennis over te dragen zodat gebruikers meer uit hun Isah kunnen halen. Naast het geven van cursussen schrijft Peter ook regelmatig artikelen met tips & tricks over het gebruik van Isah.

  TAGS

  Ontvang de laatste ISAH updates