Omrekening naar andere eenheden

  afbleeding-avatar
  Peter Fikkers | 03-05-2017 | 1 min
  Een handige functionaliteit binnen Isah is het omrekenscherm waarmee u eenvoudig ontvangsten kunt omrekenen naar andere eenheden.
  De meeste Isah-klanten hebben regelmatig te maken met het feit dat een leverancier andere eenheden hanteert dan waarmee er binnen het bedrijf gewerkt wordt. Bijvoorbeeld: u wilt balken bestellen en hanteert daarvoor ‘aantal stuks’ terwijl u deze bij de leverancier per kilo moet bestellen. Wanneer uw magazijnman of logistiek medewerker dan een bestelling binnenkrijgt wil hij natuurlijk makkelijk kunnen omrekenen of het juiste geleverd is. Daarvoor heeft Isah het eenheden-omrekenscherm ontwikkeld. Met dit scherm kunt u tijdens de ontvangst eenvoudig de juiste eenheden omrekenen en boeken.
   
  Voorbeeld
  Het artikel in de afbeelding hieronder wordt op voorraad gehouden in stuks. Één stuk is negen meter. Maar de leverancier levert dit artikel in kilogrammen. Om snel te kunnen checken of de levering overeen komt met de bestelling, gaat u als volgt te werk:
  • Open het scherm Ontvangsten inkoop artikelen
  • Ga naar het veld Aantal en open het omrekenscherm met de toetsencombinatie Shift + ↑
  • Vul het gewicht in dat u hebt ontvangen en u ziet dat de omrekening direct gemaakt wordt
  • Druk op OK en de juiste waarde en eenheid (die binnen uw bedrijf gehanteerd wordt) wordt overgenomen naar het veld Aantal

  Ook in het Artikelbestand kunt u gebruik maken van deze functionaliteit: veld Bestelhoeveelheid.

  afbleeding-avatar
  Peter Fikkers
  Peter is cursusleider bij Isah. Hij vindt het leuk om zijn kennis over te dragen zodat gebruikers meer uit hun Isah kunnen halen. Naast het geven van cursussen schrijft Peter ook regelmatig artikelen met tips & tricks over het gebruik van Isah.

  TAGS

  Ontvang de laatste ISAH updates