Nieuwe praktische functionaliteit

  afbleeding-avatar
  Peter Fikkers | 07-01-2021 | 1 min

  In de nieuwste versie van Isah is weer een aantal praktische functionaliteiten toegevoegd, waarover ik graag een aantal tips geef.

  Ondersteuning voor het schalen van teksten

  Vanaf versie 5.6 ondersteunt Isah het schalen van teksten. Wanneer u in Windows de instelling voor het schalen van teksten instelt op een waarde die hoger is dan 100%, dan passen de Isah-schermen de grootte van de teksten en schermelementen aan de waarde van die instelling aan. Hierdoor kunt u beter met Isah werken als u gebruikmaakt van beeldschermen met hoge resoluties die een hoge DPI-waarde hebben.

  Werkelijke maten vastleggen en ontvangen

  In versie 5.6 is op het tabblad Inkoop van het scherm Artikelen de instelling 'Werkelijke maten registreren bij ontvangst' toegevoegd. Activeert u deze instelling, dan kunt u na een bestelling bij het ontvangen van dit artikel aangeven welke afmetingen u daadwerkelijk heeft binnengekregen. Isah houdt hier rekening mee bij het verwerken van de ontvangst en zal de ingevoerde afmetingen, afhankelijk van de bestemming, boeken bij de voorraad, de locatie-OHW, de verkooporder of de nacalculatie van de productieorder.

  werkelijke maten registreren bij ontvangst

  Ontvangsten registreren

  Als bij het artikel is aangegeven dat u tijdens de ontvangst de werkelijke maten wilt kunnen registreren, dan zijn onder Werkelijke maten de relevante velden beschikbaar. U wijzigt deze velden alleen als de werkelijke maten afwijken van de maten die u besteld heeft. Welke velden Isah beschikbaar stelt, is afhankelijk van de eenheidscode van het artikel. Bij het verwerken van de ontvangst boekt Isah de werkelijke maten op de voorraadregel of de locatie-OHW.

  Inkoopfacturering

  Op het moment dat u de inkoopfactuurregels aanmaakt op basis van de ontvangsten zet Isah de werkelijk ontvangen afmetingen op de inkoopfactuurregel. Voert u de regels met de hand in, dan kunt u alle relevante velden wijzigen. Welke velden relevant zijn, hangt af van de eenheidscode; voor lengte-artikelen kunt u bijvoorbeeld alleen een aantal en de lengte van de ontvangen aantallen invullen.

  afbleeding-avatar
  Peter Fikkers
  Peter is cursusleider bij Isah. Hij vindt het leuk om zijn kennis over te dragen zodat gebruikers meer uit hun Isah kunnen halen. Naast het geven van cursussen schrijft Peter ook regelmatig artikelen met tips & tricks over het gebruik van Isah.

  TAGS

  Ontvang de laatste ISAH updates