Geplande artikelmutaties

  afbleeding-avatar
  Peter Fikkers | 14-12-2020 | 1 min

  U gebruikt het scherm Geplande artikelmutaties om voor een artikel de geplande wijzigingen te bekijken. Dit kan zowel voorraadmutaties als op-order-transacties betreffen. In het scherm Geplande artikelmutaties heeft u dus in één oogopslag alle informatie tot uw beschikking die van belang is voor planners, werkvoorbereiders, verkopers en inkopers.

  Maak ook gebruik van de Isah help (F1) als u het scherm hebt geopend voor extra informatie.
  U kunt dit overzicht opvragen vanuit diverse schermen waar van artikel gebruik wordt gemaakt zoals het bestand Artikelen, Verkoopregels, Inkoopregels, Productiedossiers en Productiecalculatie artikelen.

  Voorbeeld

  In onderstaand voorbeeld is het overzicht op 27-11-2020 opgevraagd en wordt getoond wat de geplande voorraad is. Zichtbaar zijn de inkooporders die zorgen voor de ‘Hoeveelheid bij’, en verkooporders en productieorder voor de ‘Hoeveelheid af’.

  Niet alleen voorraad maar ook aantallen die op order worden ingekocht of geproduceerd kunt u tonen en u kunt dit aangeven bij de selectie linksonder. Uiteraard worden deze niet verrekend in de Gepland voorraad.

  artikelmutaties

  Tip: Geavanceerde mogelijkheden per preset

  Het kan voorkomen dat er veel mutaties worden getoond en dat u daarom op meer dan één kolom wilt kunnen sorteren om goed overzicht te bewaren, bijvoorbeeld eerst op ordercode en daarnaast nog op datum (top down). In zo’n geval kunt u dan de ‘geavanceerde mogelijkheden per preset’ aanzetten om dit voor elkaar te krijgen.

  Gekleurde velden

  De velden Datum en Gepland voorraad kunnen rood gekleurd zijn om respectievelijk aan te geven dat de mutatie in het verleden had moeten plaatsvinden maar nog steeds niet is gebeurd en dat de Gepland voorraad onder de Minimumvoorraad ligt. Maak gebruik van Isah help (F1).

  afbleeding-avatar
  Peter Fikkers
  Peter is cursusleider bij Isah. Hij vindt het leuk om zijn kennis over te dragen zodat gebruikers meer uit hun Isah kunnen halen. Naast het geven van cursussen schrijft Peter ook regelmatig artikelen met tips & tricks over het gebruik van Isah.

  TAGS

  Ontvang de laatste ISAH updates