Cellen samengevoegd weergeven

  afbleeding-avatar
  Peter Fikkers | 12-03-2018 | 1 min

  In Isah zit een handige optie waarmee cellen samengevoegd kunnen worden weergegeven en kunnen worden opgeteld. Hierdoor springen bepaalde gegevens in je scherm snel in het oog springen en kunt u eenvoudig berekeningen maken.

  Door met de rechtermuisknop op een kolomkop te klikken kunnen de kolomfuncties worden geactiveerd. Met de functie cellen samengevoegd weergeven worden cellen met dezelfde inhoud samengevoegd weergegeven. In onderstaand voorbeeld wordt de klantnaam dus maar één keer getoond.

  Kolomfunctie Totalen

  Door met de rechtermuisknop op een kolomkop te klikken kunnen de kolomfuncties worden geactiveerd. Hiermee is het mogelijk om het aantal records op te tellen, het totaal, maximum, minimum en het gemiddelde te berekenen. Om deze functie te kunnen gebruiken dienen de geavanceerde mogelijkheden aan te staan voor de desbetreffende preset. Na het activeren van de kolomfunctie wordt het totaal onder aan de kolom getoond.

  Ook voor groeperingen kunnen het aantal records, het totaal, maximum, minimum en gemiddeld berekend worden. Ook hier dienen de geavanceerde mogelijkheden aan te staan voor de desbetreffende preset. Na het activeren van de groepsfunctie wordt het totaal per groep getoond.

  afbleeding-avatar
  Peter Fikkers
  Peter is cursusleider bij Isah. Hij vindt het leuk om zijn kennis over te dragen zodat gebruikers meer uit hun Isah kunnen halen. Naast het geven van cursussen schrijft Peter ook regelmatig artikelen met tips & tricks over het gebruik van Isah.

  TAGS

  Ontvang de laatste ISAH updates