Artikelbeheer en statussen

  afbleeding-avatar
  Peter Fikkers | 11-01-2019 | 1 min

  Een artikel doorloopt verschillende fasen, bijvoorbeeld 'nieuw', 'in ontwikkeling', 'werkvoorbereiding' en 'vrijgegeven voor productie'. Dit kunt u vastleggen met statussen. In het scherm 'Artikelstatussen' zal u eerst uw eigen indeling van statussen moeten vastleggen. Dan kunt op het tabblad 'Algemeen' in het scherm 'Artikelen' de status toekennen.

  Diverse medewerkers zullen vanuit hun eigen rol artikelgegevens aanvullen. Zo kan een inkoper verantwoordelijk zijn voor het bepalen van de voorkeursleverancier en prijsgegevens. Als u statussen toekent aan een artikel kan iedere verantwoordelijke een overzicht opvragen van artikelen die voor hem of haar gereed staan.

  Werking

  U kunt dus per artikel de status aanpassen, maar u kunt ook in één keer meerdere artikelen selecteren (multiselect) en van status verzetten: Menu Bewerken -> Status verzetten. Dan kunt u ook een reden meegeven bijvoorbeeld ‘Verkoopprijs wijzigen’.

  Diverse andere mogelijkheden:

  • U kunt een statuslog opvragen met Menu Info -> Artikelstatuslog
  • Er is een standaard preset ‘Artikelen logistiek’ die een overzicht toont van artikelen met hun status
  • Als u kleuren toekent (voorwaardelijke opmaak) krijgt u direct inzichtelijk welke artikelen bijvoorbeeld nog niet zijn vrijgegeven voor productie of verkoop (zie schermafdruk hieronder)
  • Werk met filters om die artikelen in één beeld te krijgen die voor u gereed staan om beoordeeld te worden

   

  Voorbeeld van artikelen met status bij gebruik van preset ‘Artikelen logistiek’:artikelen logistiek

   

   

  afbleeding-avatar
  Peter Fikkers
  Peter is cursusleider bij Isah. Hij vindt het leuk om zijn kennis over te dragen zodat gebruikers meer uit hun Isah kunnen halen. Naast het geven van cursussen schrijft Peter ook regelmatig artikelen met tips & tricks over het gebruik van Isah.

  TAGS

  Ontvang de laatste ISAH updates