Veelzijdigheid maakt Andries' werk als Technisch Consultant leuk!

  afbleeding-avatar
  Debbie Veeke | 23-09-2019 | 3 min

  Sinds maart 2019 is Andries Joosse werkzaam als Technisch Applicatie Consultant bij Isah. Hij houdt zich dagelijks bezig met de technische infrastructuur van klanten met als doel te zorgen dat de Isah software zo optimaal mogelijk kan functioneren. Met de release van Isah 5.4 in het vooruitzicht breekt er voor Andries een drukke maar vooral leuke periode aan. We vroegen hem wat zijn baan zo interessant maakt en waar voor hem de uitdagingen liggen.

  Interesse in techniek

  Al van jongs af aan is Andries bezig met computers. “Van mijn oudere broer kreeg ik in mijn tienerjaren wel eens wat onderdelen – met name printplaatjes vond ik interessant – en van al die onderdelen bouwde ik dan mijn eigen computer. Super leuk om te doen!” aldus Andries. Die interesse in techniek is altijd gebleven. Op het voortgezet onderwijs in Middelburg koos Andries voor de technische opleiding leerweg Elektrotechniek. Nadat hij in 2006 zijn MBO IT diploma op zak had, ging hij aan de slag als eerstelijns support medewerker bij Atos. In zijn vrije tijd bouwde hij nog regelmatig computers voor familie en vrienden.

  “Toen ik 1,5 jaar aan het werk was, had ik zo veel kennis opgedaan dat ik kon doorstromen naar On-site Support (tweedelijns support) en uiteindelijk groeide ik weer wat later door naar Support Engineer. Ik kreeg steeds ingewikkeldere cases waarvoor meer tijd nodig was om dingen te onderzoeken en waarvoor ik veel met collega’s moest schakelen. Ik merkte dat ik dat onderzoeks- en overlegaspect leuk vond aan mijn werk. Na tien jaar voor dezelfde werkgever gewerkt te hebben, was ik echter toe aan een nieuwe uitdaging. Die vond ik bij Avenade, waar ik als Senior Infrastructure Analyst projecten deed voor diverse klanten door het land. Helaas bleek al snel dat mijn dagelijkse reistijd opliep naar 5 á 6 uur per dag. Vandaar dat ik opnieuw ging rondkijken voor een andere baan. En zo kwam ik begin dit jaar bij Isah terecht.”

  Veelzijdigheid maakt het werken leuk

  “Toen ik de vacature bij Isah voorbij zag komen, sprak de veelzijdigheid van het werk me direct aan,” vertelt Andries. “Het was een iets andere rol dan ik gewend was, hier kwam bijvoorbeeld ook programmeerwerk bij kijken, maar de focus lag wel op infrastructuur en daar ligt toch mijn passie.” Vaak start Andries zijn werkzaamheden ’s ochtends vanuit huis op. Veel klanten willen een update immers zo veel mogelijk buiten werktijden om doorvoeren, bijvoorbeeld om 8:00 uur. “Nadat een update is gedaan, ga ik meestal naar het kantoor van Isah of ik ga op locatie bij een andere klant aan de slag. De ene keer ben ik bezig met een implementatie van een nieuwe klant, de andere dag voer ik updates bij bestaande klanten door. Of ik bouw een testomgeving van bijvoorbeeld Shop Floor Control om naar een productieomgeving. Het adviesaspect speelt bij mijn werkzaamheden altijd een belangrijke rol. En wanneer bij een klant d.m.v. customizing extra functionaliteit is ontwikkeld, bijvoorbeeld voor aansturing van machines, dan is het belangrijk om te controleren wat er gerealiseerd moet worden om deze extra functionaliteit goed werkend te houden na de update. Een zogenaamde 'ICE-Scan' (Isah Customizing Extraction Scan) geeft precies aan wat nagekeken moet worden als gevolg van aangebrachte veranderingen in de standaard programmatuur. Vervolgens is daar soms wat herstelwerk van de aangebrachte scripting voor nodig; een aspect wat voor mij relatief nieuw was. Isah bood mij bij aanvang van mijn contract echter direct de mogelijkheid om hiervoor een aantal opleidingen te volgen. Ik merk dat ik ook dit onderdeel van mijn functie super interessant vind om te doen!”

  Andries is erg enthousiast over Isah als werkgever. “Je merkt dat (maak)bedrijven tegenwoordig steeds moderner worden en hogere eisen stellen op het gebied van automatisering. Isah gaat in mijn ogen goed mee in die ontwikkeling. Neem bijvoorbeeld Mobile Field Service, wat speciaal ontwikkeld is om servicemonteurs op locatie te ondersteunen bij hun werkzaamheden. Door de ontwikkeling van allerlei losse applicaties voor specifieke groepen gebruikers ondersteunen we klanten nog beter. Bovendien wordt mijn werk als Technisch Consultant steeds uitdagender. Verder is iedere klant anders, dus elke opdracht vereist een ander plan van aanpak. Dat maakt het werken bij Isah zo uitdagend en leuk.”

  New call-to-action

   

  afbleeding-avatar
  Debbie Veeke
  Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
  Ontvang de laatste ISAH updates