R&D

  Robin: als Developer bij Isah heb ik veel inbreng

  afbleeding-avatar
  Debbie Veeke | 22-05-2019 | 3 min

  Een jaar geleden startte Robin van Brakel (23) als Software Developer bij Isah. In de korte tijd dat hij bij Isah werkt, leverde hij een grote bijdrage aan de recent gelanceerde smartphone oplossing voor Isah Time Registration. Hoog tijd voor een nadere kennismaking!

  Technische uitdaging bij een informeel bedrijf

  In 2011 begon Robin met de MBO opleiding ICT aan het Koning Willem I College. Zijn stage als Developer bij een internetbureau beviel zo goed, dat Robin hier na zijn stageopdracht bleef werken. Hij vervolgde zijn studietijd met HBO Informatica aan de Avans Hogeschool en ook tijdens die opleiding hield hij zijn bijbaan aan. Na zijn afstuderen werd dit zelfs Robins vaste baan. Een jaar later begon het echter toch te kriebelen. Robin vertelt: “op den duur vond ik het jammer dat ik elke dag met dezelfde dingen bezig was en ik miste uitdaging in mijn werk. Ik besloot wat rond te kijken en na een aantal gesprekken kwam ik via een recruiter bij Isah terecht.”

  Robin biecht eerlijk op dat ERP-software hem niet meteen heel sexy in de oren klonk. “Maar het is absoluut niet zo saai als sommige mensen misschien denken! Ik heb veel meer technische uitdaging omdat we hier continu aan verschillende oplossingen werken. Naast het basis ERP-pakket heeft Isah namelijk ook applicaties als Shop Floor Control en Time Registration. En daarbij werk je steeds met andere programmeertalen zoals C# en Angular. Dat maakt het werk elke keer anders. Ik vind dat heel leuk!”

  “Wat ik ook belangrijk vond in mijn zoektocht naar een nieuwe baan, was dat het een informeel bedrijf was, waar ik bij wijze van spreken ook een praatje kan maken met de eigenaar. En dat kan bij Isah!” zegt Robin. “Tijdens mijn sollicitatiegesprekken merkte ik meteen dat het een gezellig bedrijf is, er werken leuke mensen en de sfeer is heel relaxed. We werken op een open afdeling waar we met een man of zes in één ruimte zitten. We werken hard en zijn gefocust om mooie producten op te leveren, maar er worden ook geregeld grapjes over en weer gemaakt. Dat moet kunnen vind ik. En bijna elke week drink ik tijdens onze vrijdagmiddagborrel een drankje met de directeur. Iedereen is hier gelijk, dat is gewoon prettig!”

  Afwisselend werk dankzij diversiteit aan producten

  Isah werkt volgens de scrum-methode en dat betekent dat Robin in sprints van twee weken aan bepaalde onderwerpen werkt. “In feite wordt het werk in kleine brokjes opgeknipt, waardoor je steeds focust op een bepaald onderdeel van de Isah-oplossing. Laatst zijn we een paar weken bezig geweest met uitbreidingen aan Isah Shop Floor Control, vervolgens werk ik dan een aantal weken aan Mobile Field Service en binnenkort gaan we aantal sprints met Time Registration aan de slag. Super afwisselend dus!”

  Eigen inbreng

  “Wat ook heel leuk is bij Isah, is dat je hier veel inbreng hebt. Bij mijn vorige baan had ik vooral een uitvoerende rol. Hier werk ik met vier programmeurs, een tester en een schrijver in één scrumteam. De Product Owner heeft vaak al globaal uitgedacht wat we moeten maken, maar eigenlijk proberen wij als scrumteam zo’n idee aan alle kanten te challengen om te zorgen dat het nog beter wordt. Op het moment dat we al onze kritische vragen hebben gesteld, voors en tegens van diverse ideeën hebben afgewogen en met elkaar tot de beste optie zijn gekomen, besluiten we samen om hier voor te gaan. Het is dus niet alleen programmeren wat ik bij Isah doe, maar ik ben ook inhoudelijk betrokken en heb daarbij veel invloed.”

  Ondanks zijn bescheidenheid geeft Robin aan trots terug te kijken op de afgelopen release (april 2019) waarin een smartphone oplossing voor Isah Time Registration is gelanceerd. “Door mijn vorige baan had ik natuurlijk al wat ervaring met weboplossingen, maar werken met Angular was nieuw voor mij. Ik heb daarom eerst een cursus gevolgd en daarna zijn we met ons team aan de slag gegaan. Hoe gaaf is het dan dat er vijf of zes sprints later een volledige app is gerealiseerd! Voor dit traject heb ik intensief samengewerkt met een collega Developer en we hebben regelmatig met elkaar gespard over de user interface. Hoe kunnen we dingen het beste tonen op een relatief klein scherm? En hoe kunnen we zorgen dat de applicatie voor gebruikers logisch werkt? Het resultaat mag er volgens mij zeker wezen,” lacht Robin.

  Als we Robin vragen waar hij over een aantal jaar staat, dan hoopt hij dat dat nog steeds bij Isah is. “Ik ben blij met mijn werk en ik denk dat ik dan nog steeds als Software Developer bezig ben. Bij Isah zijn er steeds nieuwe ontwikkelingen en we groeien mee met de nieuwste technieken. Daarom is het werken als ontwikkelaar elke keer weer anders en uitdagend. Bovendien vind ik het echt heel fijn dat je hier geen nummer bent. Ook al werken we ondertussen met zo’n 100 mensen voor Isah en ken ik niet alle collega’s persoonlijk, elke maand worden er lunches of andere activiteiten georganiseerd waarbij ik collega’s van andere afdelingen wel spreek. We zijn eigenlijk één groot team.”

  En ook Isah hoopt dat Robin nog lang van dat team onderdeel blijft uitmaken!

  afbleeding-avatar
  Debbie Veeke
  Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.

  TAGS

  Ontvang de laatste ISAH updates