De mensen achter Isah

Maarten de Schwartz kijkt trots terug op zijn stage bij Isah

Geschreven door Debbie Veeke | 24-apr-2019 7:30:15

Maarten de Schwartz onderzocht tijdens zijn stage bij Isah hoe standaard rapporten verbeterd kunnen worden zodat Isah-klanten minder maatwerkaanpassingen nodig hebben en tóch de flexibiliteit hebben om met behulp van Power BI informatie & KPI’s te tonen die voor hun organisatie relevant zijn. “Het geeft een speciaal gevoel dat de rapporten die ik tijdens mijn stage ontwikkeld heb ook daadwerkelijk uitgeleverd worden aan klanten!” aldus Maarten trots.

Maarten (23) studeert binnenkort af aan de opleiding ICT & Business van Fontys. Voor zijn stageopdracht kreeg hij niet alleen van Isah een goede beoordeling; ook zijn studiebegeleider was onder de indruk van hetgeen Maarten opgeleverd had. “Met behulp van dynamische filters heb ik er voor gezorgd dat bepaalde KPI’s getoond kunnen worden op basis van verschillende dwarsdoorsnedes. Zo kun je bijvoorbeeld de KPI omzet uit een bepaalde periode filteren om inzicht te krijgen in de verschillende productgroepen van waaruit deze omzet is gegenereerd. Met behulp van een andere filterinstelling kun je dezelfde KPI omzet echter ook weergeven verdeeld naar verkopers of naar klanten. Een bedrijf kan op die manier zelf rapporten inrichten op basis van dimensies die voor hen relevant zijn. Door slim gebruik te maken van de techniek hebben we er bovendien voor gezorgd dat bij updates naar een nieuwe Isah-versie de eigen rapporten altijd blijven werken. Dat is belangrijk omdat Isah natuurlijk niet wil dat klanten belemmeringen ervaren om over te gaan naar een nieuwe software versie.”

Tijdens zijn stage bij Isah heeft Maarten naar eigen zeggen veel geleerd. “Aan de ene kant heb ik op technisch vlak dingen geleerd; ik ben nu een stuk meer ervaren op het gebied van Power BI. Maar zeker zo belangrijk is dat ik veel klantcontact heb gehad en daarmee heb geleerd hoe dit in de praktijk gaat. Luisteren, doorvragen en écht de vraag achter de vraag begrijpen. Het is tof dat ik bij Isah de kans heb gekregen om zélf de gesprekken met klanten te voeren. Ik heb gemerkt dat ik het super interessant vind om daar mee bezig te zijn.” 

De stageopdracht past wat dat betreft perfect in het plaatje van Maartens ideale baan. Tijdens zijn studie is hij opgeleid voor functies die een brug vormen tussen management & gebruikers aan de ene kant en technici & beheerders aan de andere kant. “Om dat voor elkaar te krijgen is het belangrijk om te weten wat er technisch mogelijk is; ik heb tijdens mijn studie dus de basis geleerd van bijvoorbeeld code ontwikkelen, maar ik ben geen ontwikkelaar. Aan de andere kant heb ik consultancy vaardigheden geleerd die er voor zorgen dat ik goed de vertaalslag kan maken van klantwensen naar een businesscase. Die combinatie vind ik interessant! Ik hoop in de nabije toekomst een functie te vinden, waarbij ik precies op dat snijvlak kan fungeren. Maargoed, eerst maar even afstuderen voordat we gaan solliciteren,” lacht Maarten.”

Als stagiair heeft Maarten in elk geval een fijne tijd gehad bij Isah. “Het is een leuke organisatie en ik heb ervaren dat iedereen heel betrokken is. Power BI is niet een onderwerp waar alle collega’s dagelijks mee bezig zijn, maar er liep regelmatig iemand bij mij binnen om te vragen hoe het met mijn stageopdracht ging. Iedereen was heel benieuwd. Sowieso vind ik dat de medewerkers bij Isah heel betrokken zijn. Als ik hulp nodig had of even met mensen wilden sparren werd daar altijd tijd voor gemaakt. Ook al heeft iedereen het druk. Dat geeft een goed gevoel! Ik kijk dus heel positief terug op mijn tijd bij Isah!”