Isah biedt uitdagende projecten voor Assistent Controller Ylaise

  afbleeding-avatar
  Debbie Veeke | 15-09-2020 | 5 min

  In de kleine 3 jaar dat Ylaise van Goethem als Assistent Controller bij Isah werkt, heeft ze het bedrijf volop zien veranderen en groeien. Ook haar eigen functie is in die korte periode al flink uitgebreid. “De diversiteit en afwisseling maken mijn werk ook zo leuk!” aldus Ylaise. Op vrijdagmiddag – vlak voor aanvang van de VriMiBo – ging ik met haar in gesprek over o.a. maandafsluitingen, thuiswerken in coronatijd, urenregistratie en … bitterballen! Maar eerst blikken we terug op haar leven voor Isah.

  Cijferwonder met oog voor procesverbetering

  Ylaise is haar carrière begonnen als administratief medewerker bij een reïntegratiebureau. “Ik ben altijd al goed met cijfertjes geweest,” vertelt Ylaise. “Na mijn studie Bedrijfseconomie was ik dan ook enthousiast om aan de slag te gaan bij een bedrijf waar ik op korte termijn de Controller zou kunnen vervangen die met pensioen zou gaan. De functie bleek echter meer back-officewerkzaamheden te bevatten, dan ik had verwacht. Na 8 maanden besloot ik om verder te gaan kijken naar een rol die beter paste bij mijn interesses.”

  Vervolgens kon Ylaise aan de slag bij een bouwbedrijf. “Ik was daar verantwoordelijk voor een juiste urenregistratie en hield me o.a. bezig met het opstellen van rapportages en het bewaken van de processen. Kort voordat ik in dienst kwam was er een nieuw ERP-pakket geselecteerd. Als keyuser voor de urenadministratie heb ik een actieve rol gespeeld in de implementatie van dit nieuwe pakket en het opleiden van andere gebruikers van het systeem.”

  Na twee jaar was Ylaise toe aan een volgende stap in haar carrière. Via een recruiter kwam ze in contact met Isah. “Het feit dat ik hier als Assistent Controller direct betrokken zou worden bij de implementatie van Isah’s eigen financiële oplossing vond ik super interessant. En ook dat ik me met het verbeteren van processen mocht gaan bezig houden, sprak me erg aan. Ik hou er nu eenmaal van om dingen tot op de bodem uit te zoeken en vind het leuk om na te denken over hoe dingen vervolgens slimmer of handiger kunnen. De functie voelde dus als op mijn lijf geschreven!”

  Gaaf om ons eigen product te gebruiken

  Enkele maanden nadat Ylaise in dienst kwam, is Isah overgestapt op Isah Finance. Als keyuser werd ze direct betrokken bij het overzetten van de data en het controleren daarvan. “Ik heb natuurlijk maar kort met het vorige pakket gewerkt, maar ik merk toch duidelijk de voordelen die Isah Finance ons brengt. Alles wat in Isah staat, is gelijk in Isah Finance zichtbaar; mutaties zijn direct verwerkt en alle informatie is realtime beschikbaar. Dat scheelt veel tijd met exporteren en importeren. Vooral rondom de maandafsluiting winnen we daar veel tijd mee. Daarnaast vind ik persoonlijk de look & feel van Isah Finance heel prettig. Het is gebruiksvriendelijk en ziet er modern uit met mooie knoppen. Het is ook gewoon gaaf om met ons eigen pakket te werken!”

  In haar dagelijkse werk houdt Ylaise zich vooral bezig met het zorgen dat de maand goed en tijdig wordt afgesloten. “Alle cijfers moeten kloppen, dus zorg ik dat eventuele verschillen in de cijfers verklaarbaar zijn. Omdat onze organisatie de afgelopen jaren flink gegroeid is, neem ik bovendien diverse taken van onze CFO over. Denk aan het realiseren van omzet, het begeleiden van de accountantscontroles en het verzorgen van de salarisadministratie, inclusief verwerking van alle mutaties daarin. Met het oog op de AVG hebben wij er voor gekozen om dit volledig intern te houden. Daarvoor heb ik dan ook een cursus mogen doen, wat erg interessant was! Het voelt als een grote verantwoordelijkheid, want je werkt toch met vertrouwelijke informatie. Ondertussen ben ik een nieuwe medewerker op de afdeling aan het inwerken, die weer taken van mij overneemt.”

  Isah is écht een fijn bedrijf om voor te werken

  In coronatijd is het voor Ylaise best even wennen om thuis te werken. “Een collega inwerken op afstand is natuurlijk niet ideaal, maar gelukkig hebben we alle faciliteiten en kunnen we via scherm delen eenvoudig met elkaar meekijken. De gezelligheid van collega’s mis ik de afgelopen maanden wel,” zegt Ylaise. “Het is dan ook fijn om voor afspraken soms weer een dagje terug te zijn op kantoor.”

  Toen Ylaise net bij Isah begon, moest ze even wennen aan de bedrijfscultuur. “Ik kwam namelijk bij werkgevers vandaan waar er naast koffie en thee weinig voor collega’s geregeld was. Voor mij was dat normaal, ik wist niet beter. Maar bij Isah is dat 180 graden anders! Van iets simpels als vers fruit wat je kunt pakken of een traktatie met verjaardagen tot en met de oprechte persoonlijke aandacht die er is als het even wat minder gaat met iemand privé. Zo kan het dus ook! De sfeer bij Isah is ook echt heel goed tussen collega’s. Er is geen drempel om bij management of directie binnen te stappen en iedereen wordt gelijk behandeld. Daarin zie je duidelijk de kernwaarden van het bedrijf naar voren komen. Ondanks dat ik voor mijn werk niet altijd direct met mensen van R&D, Marketing of Consultancy te maken heb, heb ik veel contact met allerlei collega’s doordat we bijvoorbeeld samen lunchen. En in coronatijd doen we dat gewoon via Teams! Wat dat betreft vind ik Isah gewoon écht een fijn bedrijf om voor te werken!”

  Tips voor Isah-klanten

  Naast Finance-werkzaamheden houdt Ylaise zich ook bezig met HR-gerelateerde zaken, zoals urenverantwoording en verlofregistratie. Vanuit die hoedanigheid werd ze begin dit jaar betrokken bij het project om intern Isah Time Registration te gaan gebruiken. “Eigenlijk alle facetten die Finance of HR raken, lagen op mijn bordje. Ik heb dus meegedacht over urencodes, gecheckt of vakantiesaldo’s goed werden overgenomen en ik heb getest met diverse scenario’s op die onderwerpen en er op toegezien dat de financiële verwerking van uren richting facturatie goed ging. Het was leuk om met collega’s van o.a. Sales Support, Projectbureau en Consultancy samen te werken op dit vlak. En ook hier merken we dat het werken met ons eigen product veel voordelen oplevert. Orders waarop uren geboekt kunnen worden, zijn direct zichtbaar in Time Registration zodra ze in Isah worden aangemaakt. Die realtime integratie voorkomt veel extra handelingen!”

  Wanneer ik Ylaise vraag welke tips ze heeft wanneer klanten met Isah Finance of Isah Time Registration aan de slag gaan, antwoordt ze: “voor beide producten geldt eigenlijk dat het cruciaal is dat je vooraf je administratie en je processen op orde hebt. Dan gaat het overzetten van de data namelijk een stuk makkelijker en vooral sneller. Je kunt natuurlijk al je crediteuren klakkeloos overzetten in Isah Finance, maar je kunt een nieuwe implementatie ook gebruiken om eens goed op te schonen.

  Een andere tip is: het maakt niet uit welk moment in het jaar je overstapt, zo lang je de datum die je daarvoor prikt maar vasthoudt. Voor Isah Finance was dat bijvoorbeeld 1 maart bij ons en voor Time Registration zijn we rond de zomerperiode overgegaan. Het is vervolgens belangrijk om medewerkers goed te instrueren wat er tot een bepaalde datum nog wel kan in het oude systeem, wat er eventjes niet kan en vanaf wanneer zaken in het nieuwe systeem moeten worden opgepakt. Wanneer dat voor iedereen helder is, helpt dat zeker mee om het aantal issues rondom een livegang beperkt te houden.”

  CFO

  Als ik het zo hoor is Ylaise super enthousiast over haar baan bij Isah. “Ik ben blij met zowel het werk als met mijn collega’s. Geen dag is hetzelfde, ik word steeds weer uitgedaagd op nieuwe projecten en er zijn voor mij volop doorgroeimogelijkheden.”

  Gekscherend wordt Ylaise wel eens CFO genoemd, al is dat wel in een iets andere context dan haar financiële rol. Ylaise verzorgt namelijk elke vrijdagmiddagborrel de bitterballen uit de AirFryer. CFO staat in deze dus voor Chief Frying Officer. Dat gezegd hebbende, kijken we op onze klok en zien we dat het hoog tijd is voor die bitterballen, Ylaise moet dus nog even aan het werk!

  afbleeding-avatar
  Debbie Veeke
  Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.

  TAGS

  Ontvang de laatste ISAH updates