Arjen Verhoeff wil maakbedrijven ondersteunen in hun ambities

    afbleeding-avatar
    Debbie Veeke | 04-08-2017 | 1 min

    Arjen Verhoeff is terug van weggeweest. Precies 20 jaar geleden startte hij bij Isah; een periode waar hij met veel plezier op terugkijkt. Na een onderbreking van acht jaar (waarin Verhoeff werkte bij Isah-klant Royal IHC), is hij sinds kort weer terug op zijn vertrouwde plek. We spraken met Arjen over zijn wederkeer en wat de plannen zijn bij Isah.

    “Eind jaren negentig was de ERP-markt booming,” vertelt Arjen. “Veel maakbedrijven waren op zoek naar een standaard systeem om hun bedrijfsprocessen te automatiseren. Vanuit marketing- en met name salesperspectief heb ik mee mogen werken om Isah binnen de maakindustrie verder op de kaart te zetten. Het aantal klanten groeide in die tijd flink. Eén van de uitdagingen was om de grotere productiebedrijven, die vaak een hoog ambitieniveau hadden ten aanzien van hun business automatisering, enthousiast te maken voor de software en diensten van Isah.”

    Later werkte Arjen bij Royal IHC in internationale functies, waarbij hij dus zelf in de maakindustrie actief was. Na acht jaar is hij weer terug bij het Tilburgse bedrijf. Over Isah vertelt Arjen: “De organisatie bestaat nu 30 jaar en is al die jaren doordrenkt van klantfocus. Het bouwen aan een lange termijnrelatie met klanten zit echt in het DNA van de mensen die er werken. Alle medewerkers dragen hun steentje hieraan bij; zowel door de persoonlijke benadering als qua ontwikkeling van het product. Dat past bij me.”

    Arjens doel is om klanten te vinden die zich herkennen in, en passen bij de filosofie van Isah. “Maakbedrijven zijn volop bezig om hun processen te stroomlijnen en aan te passen aan veranderende omstandigheden in de markt. Ik heb dat ook persoonlijk ervaren bij IHC. Mijn drive is om op zoek te gaan naar de beste manier waarop Isah kan ondersteunen bij de ambities van maakbedrijven.”

    Nieuwe call-to-action

    afbleeding-avatar
    Debbie Veeke
    Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.

    TAGS

    Ontvang de laatste ISAH updates