Matas vindt hightech oplossing voor beter financieel inzicht met Isah Finance

  afbleeding-avatar
  Debbie Veeke | 19-09-2018 | 2 min

  Matas opereert als een toonaangevende en gespecialiseerde elektronicaproducent in meerdere marktsegmenten met als specialisatie het vervaardigen van hoogwaardige elektronische producten in alle afmetingen en samenstellingen.

  Doel hiervan is het produceren van kleine tot middelgrote series met als onderscheidend vermogen de flexibiliteit, complexiteit, kwaliteit en doorlooptijd in combinatie met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Dit alles met een persoonlijke manier van zaken doen en met optimale aandacht voor individuele wensen en projecten.

  Waarom de overstap van AccountView naar Isah Finance?

  Matas werkt al 18 jaar naar volle tevredenheid met Isah. Sinds kort is Matas voor haar financiële verslaglegging overgestapt van AccountView naar Isah Finance. De AccountView-koppeling werkte technisch goed maar het gesloten systeem van AccountView gaf beperkingen die Matas graag wilde aanpakken. We spraken met Hans Pepers controller bij Matas over deze overstap.

  “In het verleden was Isah gekoppeld met AccountView. Dit had als grote nadeel dat het niet mogelijk was snel actuele cijfers te bekijken in AccountView omdat je dan steeds een import/export moest doen vanuit Isah. Zo was ik de enige die bijvoorbeeld op ieder moment een actueel inzicht had in de openstaande posten. Nu is deze informatie makkelijker te delen met relevante personen via ons eigen Management Dashboard. En belangrijk, altijd up-to-date! AccountView heeft een gesloten database en dat is lastig integreren. Isah heeft een open database en dat hebben we nu met Finance dus ook, waardoor je snel de juiste informatie kunt achterhalen.”

  Welke voordelen ziet Matas na de implementatie van Isah Finance?

  Hans Pepers vervolgt: “Isah Finance werkt natuurlijk op dezelfde SQL-database als de andere modules. Hierdoor kan ik eenvoudig de benodigde data ontsluiten. Zo heb ik binnen 1 uur de koppeling met Vision Planner gemaakt zodat de tussentijdse rapportage met een minimale inspanning wordt opgesteld. Daarnaast heb ik ook integraties gemaakt met o.a. onze factoringmaatschappij voor het aanleveren van informatie. En alles is nu altijd actueel, op ieder moment van de dag.

  Wij waren een van de eerste gebruikers van Isah Finance. En dan komen er natuurlijk allerlei issues boven. Dat weet je van tevoren maar wij wilden echt zo snel mogelijk met Isah Finance starten. Alle issues zijn allemaal netjes opgelost. De samenwerking is heel goed gegaan, alles werkt en functioneert nu goed. We zijn inmiddels ook aan de slag gegaan met de Vaste Activa module die in versie 5.1 beschikbaar is gekomen.”

  Hans Pepers is blij met het verbeterde inzicht: “Alle inkoopfacturen, ook bijvoorbeeld de facturen voor diensten die niet projectgebonden zijn, lopen via Isah. De facturen worden gescand waardoor alles via Isah Finance direct digitaal inzichtelijk is.”

  Matas kan Isah Finance van harte aanbevelen

  Hans Pepers kan Isah Finance dan ook van harte aanbevelen. Hij legt uit: “De verantwoording is goed en we hebben echte stuurinformatie gekregen. Ik kan niet anders zeggen dan dat wij zeer content zijn met de snelheid en functionaliteit van Isah Finance. We kijken vol verwachting uit naar de toekomstige modules." 

   Sessie In Control met Isah

   

  afbleeding-avatar
  Debbie Veeke
  Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
  Ontvang de laatste ISAH updates