Isah Shop Floor Control helpt leverbetrouwbaarheid Kiefel Packaging te optimaliseren

  afbleeding-avatar
  Debbie Veeke | 08-11-2016 | 1 min

  Bosch Sprang (tegenwoordig opererend onder de naam Kiefel Packaging) heeft een lange traditie in het ontwikkelen en produceren van thermoform matrijzen en is een van de marktleiders in deze industrie. In een markt die snel, veeleisend en complex is, zijn levertijden van cruciaal belang. Door inzet van Isah Shop Floor Control kan Bosch Sprang haar leverbetrouwbaarheid significant verbeteren.

  Efficiënter werken

  Thijs Noordhoek is Project Manager bij Bosch Sprang. “Dankzij Isah Shop Floor Control zijn we significant efficiënter gaan werken,” vertelt Thijs. “Veranderingen in de planning of prioritering zijn nu met één druk op de knop zichtbaar voor iedereen in de fabriek. Men kan dus direct aan de slag, wanneer de wijziging heeft plaatsgevonden. De planner is nu de enige die realtime de volgorde en prioritering van orders kan bepalen. Dit is de ordervoortgang en efficiëntie aantoonbaar ten goede gekomen. Bovendien is de urenverwerking van de medewerkers nu volledig digitaal. Dit heeft Bosch Sprang 0,5 FTE bespaard, omdat hiervoor nu niets meer handmatig ingevoerd dient te worden.

  Foutmarge gedaald

  Ook merkt Bosch Sprang dat de foutmarge is gedaald. De juiste tekening is direct voorhanden, aangezien deze digitaal is gekoppeld. Iedereen kan op zijn scherm de meest recente informatie en bijbehorende tekeningen van een bewerking vinden. Bovendien kunnen orderformulieren niet meer zoek raken of in een verkeerde volgorde afgehandeld worden. Dat scheelt qua zoektijd / hersteltijd ontzettend veel tijd!” aldus Thijs Noordhoek.

  Productiesnelheid verhoogd

  De productiesnelheid is volgens Thijs eveneens verhoogd. “Doordat de planner direct ziet wanneer een bepaalde bewerking voltooid is (of juist vertraagd), kan hij veel directer sturen op voortgang naar vervolgafdelingen, zelfs zonder de productievloer op te gaan. Ook kunnen orders die met prioriteit tussendoor komen veel beter worden gevolgd en gestuurd zonder dat dit leidt tot fouten.

  Levertijden verbeterd

  De levertijden kunnen in de toekomst volgens Thijs Noordhoek beter worden gehaald. “Doordat er efficiënter gewerkt wordt en de productiesnelheid is verhoogd, kan Bosch Sprang haar levertijden eenvoudiger waarmaken. Uiteraard komt dit niet alleen het interne proces ten goede; dit heeft ook zijn uitwerking op de klanttevredenheid en daarmee zal het uiteindelijk ook commercieel zijn vruchten afwerpen!

   

  Isah Shop Floor Control

  afbleeding-avatar
  Debbie Veeke
  Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
  Ontvang de laatste ISAH updates