Hoe Esch Group door slimme automatisering de doorlooptijd verkortte

  afbleeding-avatar
  Debbie Veeke | 14-04-2020 | 1 min

  Wat doe je als inzicht in de voortgang van het productieproces op een lager niveau is dan gewenst? Met als gevolg dat je onvoldoende snel kunt anticiperen op knelpunten, de doorlooptijd langer is dan je eigenlijk zou willen en betrouwbare managementinformatie ontbreekt? Voor die uitdaging stond Esch Group, een producent van transportrollen en leverancier van ASAHI lagerblokken/lagers, trommels en aanverwante producten. Om toekomstbestendig te zijn was het voor het bedrijf cruciaal om de productievloer op een slimme manier te automatiseren. Ondanks dat het een goedlopend bedrijf is dat al jaren groeit.

  Diverse deeloplossingen zorgden voor onvoldoende inzicht

  Voor de aansturing van de productievloer maakte Esch Group gebruik van verschillende deeloplossingen, waardoor ze onvoldoende inzicht hadden in het totale productieproces. Met name op orderniveau ontbrak dit inzicht, waardoor ze niet snel konden bijsturen.

  Met het oog op de toekomst voelde Esch Group de noodzaak om het productieproces verder te automatiseren en een efficiencyslag op de productievloer te realiseren. Omdat realtime inzicht ontbrak, konden ze niet anticiperen wanneer er knelpunten ontstonden — waardoor de doorlooptijd opliep. Bovendien clusterden productiemedewerkers hun werkzaamheden, omdat ze het vervelend en inefficiënt vonden om hun gereedschappen en machines om te stellen. Dit zorgde voor een minder goede doorstroming in de fabriek.

  Verdere automatisering was noodzakelijk

  Om voldoende inzicht te krijgen in orders en het productieproces verder te automatiseren, moest Esch Group op zoek naar een oplossing om:

  • De bewerkingstijd per stap in het productieproces eenvoudig inzichtelijk te maken
  • Producten op elk moment in het productieproces te lokaliseren
  • De afhankelijkheid van papieren dossiers in de fabriek te minimaliseren
  • Problemen in de voortgang van het productieproces realtime te signaleren

  Die oplossing vonden ze in de Business Software van Isah. Waarom juist Isah voor Esch Group het fundament vormde, welke keuzes zijn gemaakt en welke resultaten zijn behaald kun je lezen in de case study. Een klein tipje van de sluier: ze wisten de doorlooptijd van het productieproces met 20% te verkorten. Lees het complete verhaal van Esch Group hier.

  Nieuwe oproep tot actie

  afbleeding-avatar
  Debbie Veeke
  Van tevreden medewerkers naar tevreden klanten. Dat is waar Debbie zich als Marketeer voor inzet. Daarom interviewt zij regelmatig bedrijven over hun ervaring met Isah en gaat ze met collega's in gesprek over hun werkzaamheden bij het bedrijf. Zo verbindt ze binnen met buiten en vice versa.
  Ontvang de laatste ISAH updates